Πως καθαρίζουμε τα λευκά δερμάτινα είδη

Δημοσιεύτηκε από Leather Mall 15/12/2015 0 Σχόλιο (α) Περιποίηση δερμάτινων ειδών,

Σε όλους μας αρέσει να φοράμε το καλοκαίρι τσάντες, πορτοφόλια και παπούτσια από λευκό δέρμα, αλλά το λευκό λερώνεται πολύ γρήγορα. Οπότε ας μάθουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να διατηρήσουμε λευκό το λευκό δέρμα του αγαπημένου μας αξεσουάρ.

 

Προϊόντα καθαρισμού που είναι διαθέσιμα στην αγορά πολλές φορές δεν είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος. Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι να καθαρίσουμε τα δερμάτινά μας με απλά υλικά. Εννοείται,  ότι για να διατηρηθεί λευκό το αγαπημένο μας δερμάτινο τσαντάκι πρέπει να καθαρίζεται  τακτικά, έτσι οι λεκέδες φεύγουν πιο εύκολα.

 

 

  • Για απλό καθαρισμό μπορούμε να φτιάξουμε ένα διάλυμα με νερό στους 30 βαθμούς περίπου και λίγο υγρό σαπούνι ή σαμπουάν. Για καθαρισμό χρησιμοποιούμε σφουγγαράκι και στη συνέχεια σκουπίζουμε με στεγνό πανάκι με μικροΐνες και μετά με απλή χαρτοπετσέτα.
  • Ένας απλός και εύκολος τρόπος καθαρισμού των λευκών δερμάτινων ειδών  με μωρομάντηλα ή με γαλάκτωμα προσώπου. Περνάμε το γαλάκτωμα πάνω στα λευκά δερμάτινα, αφήνουμε να στεγνώσει και μετά το τρίβουμε απαλά με ένα μαλακό πανάκι.
  • Ένας παραδοσιακός τρόπος καθαρισμού λευκών δερμάτινων  με ένα λευκό κρεμμύδι. Το ξεφλουδίζουμε, το κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια το τρίβουμε πάνω στα λερωμένα μέρη της λευκής μας τσάντας ή του  πορτοφολιού.
  • Επίσης, μπορούμε να ανακατέψουμε 100 ml γάλα και 1 ασπράδι αυγού και να απλώσουμε το μίγμα πάνω στο δέρμα. Προσοχή! Το τσαντάκι πρέπει να στεγνώσει καλά πριν το ξαναχρησιμοποιήσουμε.
  • Ο λεκές από στυλό διαρκείας στα δερμάτινα φεύγει εύκολα αν βάλουμε στο σημείο αυτό για 30 λεπτά βαμβάκι εμποτισμένο με οινόπνευμα. Στη συνέχεια τρίβουμε απαλά το σημείο από την περιφέρεια προς το κέντρο. Όταν ο λεκές διαλυθεί  σκουπίστε το με ένα υγρό σφουγγαράκι και μετά  με χαρτί κουζίνας.
  • Επίσης, χρησιμοποιούμε το οξυζενέ για καθαρισμό δερμάτινων ειδών ή προϊόντων από δερματίνη. Οι επίμονοι κίτρινοι λεκέδες φεύγουν, εάν τους περάσουμε με ένα βαμβάκι με οξυζενέ.
  • Για καθαρισμό της δερματίνης τρίψτε το λεκέ με λίγο ασετόν πάνω σε βαμβάκι.
  • Κάποιοι συμβουλεύουν το φρέσκο ​​χυμό λεμονιού, που όχι μόνο καθαρίζει, αλλά και δίνει στο προϊόν μια λάμψη.
  • Οι μικροί λεκέδες μπορούν να καθαριστούν με τη συνηθισμένη λευκή γόμα.

Έτσι θα κρατήσουμε καθαρά τα αγαπημένα μας αξεσουάρ από λευκό δέρμα και θα τα απολαμβάνουμε για μερικές σεζόν!